Het was ondanks het druilerige weer een zeer succesvol Festival Samen voor Loosduinen. Op zaterdag 28 oktober 2023 van 12:00 tot 16:00 uur stond ook Stichting ANDERS Den Haag met een stand op dit door PEP Den Haag georganiseerde festival.

Bij Villa Ockenburgh werden naast de vrijwilligersmarkt ook muziekoptredens, sport- en spelactiviteiten en demonstraties verzorgd. Voor iedereen was er van alles te zien en te doen.

Het festival bood voor de bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de meer dan 30 maatschappelijke organisaties die Loosduinen rijk is.

Stichting ANDERS kon zich ook als Haagse organisatie presenteren tussen deze voornamelijk wijkgebonden organisaties.

Overdekt was er ook plek, zodat met de vrijwilligers die zich aanmeldden ook nog even kon worden nagepraat onder het genot van een drankje en wat lekkers.

Gedurende deze goedbezochte dag konden wij ons dan ook nog beter en praktischer presenteren bij de vrijwilligers en andere aanwezige organisaties. Voor ons was de dag dus drieledig succesvol: hulpvragen ophalen, vrijwilligers werven en contacten leggen.

.

Bestuurslid Harry van de Valk ziet u hier met een zojuist aangemelde vrijwilliger in gesprek over de doelstelling van ANDERS

Ook meldde zich een mevrouw bij onze stand die graag een elektrische naaimachine wilde doneren. Bij ANDERS krijgen we vaak de vraag of we dergelijke machines hebben en deze donatie was dan ook zeer welkom! Harry haalde alles diezelfde middag nog bij haar op en nam direct een radio/cd-speler mee die ter reparatie werd aangeboden voor onze RepairShop.

In onze stand konden mensen zich inschrijven als vrijwilliger, maar ook de kinderen konden meedoen met een prijsvraag waarbij een 3D puzzel in elkaar kon worden gezet. De prijs was een 3D geprint speelgoedkatje.

Hier de winnares die aan het einde van de dag de prijs voor haar ( zeer creatieve…) dochters in ontvangst kwam nemen

We kijken dan ook terug op een mooie dag. Veel aanwezige organisaties kwamen ook naar onze ANDERS stand om met ons hulpvragen door te nemen en samen in te vullen. Een organisatie met een printerprobleem kon door Harry ( ICT specialist en van alle markten thuis…  ) geholpen worden!

PEP heeft ons op deze wijze weer perfect geholpen om de komende dagen afspraken te maken met organisaties en bedrijven in Loosduinen, waarbij we ook onze doelstelling om meer mensen in het mooie Den Haag te helpen dichterbij hebben gebracht.

Via de contacten en samenwerking met organisaties als De Aanschuiftafel, Gered Gereedschap, Gilde Den Haag, Wijkberaad Kraayenstein en De Plek Loosduinen kunnen we nog beter hulpvragen oplossen en de pay it forward invullen.

Tot volgend jaar!