Hulpvragen zoals wij die oppakken kunnen zich in vele gedaanten voordoen. Een verstopte gootsteen, een tuin waar een dode boom in de weg staat, een wasmachine die vervoerd moet worden, een laminaatvloer die nu eens goed gelegd moet worden, een terras aanleggen voor een rolstoel, een kamer die wel een likje verf kan gebruiken, een keer een bezoek en een boodschapje samen doen, gordijnen opmeten, naaien en ophangen, een kleine verhuizing, hulp bij het invullen van ambtelijke formulieren, een huurconflict met een woningbouwcoöperatie beslechten, enzovoort, enzovoort .

Maar een hulpvraag kan ook komen via andere instanties die weten dat Anders Den Haag graag brede hulpverlening biedt waarbij ondernemers als sponsoren met producten, diensten of geld helpen.

Zo kwamen we in contact met De Brug naar de Toekomst/Den Haag Doet en het ROC Mondriaan.

Zij presenteerden hun opleidings- en gegarandeerde werkplekplannen. Dat sprak ons als stichting aan en we gingen op zoek binnen ons hulpvragennetwerk naar mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben door hun geringe vooropleiding, ex-drop outs, geringe taalvaardigheid (vluchtelingen) en mensen met een verslavings- of gedetineerdenachtergrond.

Iedereen die een tweede kans wil, kan zich aanmelden via ons voor een Open Dag op het ROC Mondriaan.

Daar presenteren zich de verschillende beroepen (i.c. de werkgevers) waarvoor je een 12-wekelijkse praktische basisopleiding in combinatie met een werkstage bij het ROC kunt volgen. Zodoende kun je het bedrijf leren kennen waar je een baan krijgt met een salarisgarantie voor 9 maanden. Dat kan zijn als hovenier, als solarpanel-monteur, oplaadpalenmonteur, staalvlechter en als huismeester voor een woningbouwcoöperatie.

De Open Dagen waren zeer goed bezocht en reeds twee door Anders Den Haag aangedragen kandidaten werden direct geplaatst en beginnen aan hun opleiding! En we hebben al weer 3 op de lijst staan voor de volgende opleidingen.

Zijn er onder onze sponsorondernemingen ook bedrijven die zich via Anders willen positioneren om actief mensen te werven met een afstand tot de arbeidsmarkt? Of wilt u nieuwe sponsor worden van Anders Den Haag?

Dan kunt u zich bij ons bestuur aanmelden om de volgende keer gebruik te maken van het ANDERS-aanbod om uw bedrijf gratis te presenteren op een stand bij het ROC Mondriaan.

In september is er weer een inschrijving mogelijk voor een nieuwe opleiding. Meld u dus aan als u meer wilt weten.

Uiteraard kunt u ook met 1 van onze coördinatoren een oriënterend gesprek inplannen over de mogelijkheden om met Anders uw bedrijf als leerbedrijf te promoten, maar uiteraard ook om uw sociaal-maatschappelijke hart in de praktijk te laten spreken.

 

De drie soorten opleidingen in beeld