Chantal* staat bij de deuropening en geeft aan het heel moeilijk te vinden om hier de goede woorden voor te vinden. Dat er mensen zijn die je niet kent en je dan zo wil helpen. Chantal heeft samen met haar man een gezin met drie jonge kinderen. Ze zitten in de schuldsanering en zijn stap voor stap bezig hun leven weer op de rit te krijgen. De vloer in de woonkamer was een probleem. De vloer was verpulverd en stonk flink. Een ongezonde situatie zeker voor de jonge kinderen van dit gezin.

Tijd voor Stichting ANDERS Rivierenwaard om in actie te komen. Van der Wal interieurs  uit Leerdam, de woonspecialist uit de regio gaf dit gezin direct de mogelijkheid om zelf een nieuwe pakketvloer uit te kiezen. Medewerkers Van der Wal interieurs bracht de vloer zelfs thuis zodat ook het probleem transport direct alweer was opgelost.  Drie handige vierdejaars studenten van Gilde vakcollege techniek uit Gorinchem kwamen de volgende dag met een docent de vloer leggen. En het resultaat mag er zijn!

Mooi verhaal om te delen! Echt heel fijn dat lokale ondernemers en in dit geval ook een school de nood zien die via ANDERS Rivierenwaard wordt gedeeld. Fantastisch dat er telkens een stukje van het productaanbod of dienstverlening wordt geschonken om vastgelopen situaties in beweging te krijgen.

 

𝐏𝐚𝐲 𝐢𝐭 𝐟𝐨𝐫𝐰𝐚𝐫𝐝

Aan Chantal stelden we de vraag die we aan elke hulpvrager stellen: “wat kun jij doen voor een ander?” Het wordt luizenmoeder op school!

(*Chantal is niet haar echte naam)

 

𝐃𝐨𝐞 𝐣𝐞 𝐦𝐞𝐞?

We zoeken meer ondernemers die openstaan voor de altijd vrijblijvende vraag “wil je helpen in deze specifieke situatie?”

Jolanda van Hoorne (06 22150291)