Toen we haar aan de lijn hadden om haar te vertellen dat het door kon gaan, begon ze te snikken. Vanwege de ziektes waarmee ze te kampen heeft is haar tuin, zelfs als ze binnen zit, zo belangrijk: het is haar wereld. Datgene wat ze ziet als ze naar buiten kijkt.

Toen we bij ‘Geknipt voor uw tuin’ kennismaakten, ontstond het idee voor een prachtige kerstactie voor een groot deel van het team: als collega’s wilden ze wel een keer belangeloos een tuin aanpakken. Geweldig! Al snel was er contact met samenwerkende bedrijven ‘Van Kesteren’ voor zand, en met ‘Jansen Sierbestrating’ voor de tegels. Wat bijzonder om te zien dat de ondernemers in regio Nijmegen ook ten gunste van een ander zo soepel samenwerken.

Dat het op de dag zelf regende mocht niet deren, de mannen hebben mooi werk geleverd. Het terras ligt er prachtig bij en het gevaarlijke drempeltje werd weggewerkt. Om het af te maken werden er zelfs nog een aantal pioenrozen geplant!

Mevrouw was ontroerd: van een rommelig onkruidveld dat ze niet zelf kon bijhouden, naar een strak terras met pioenen tegen de schutting. Ze ziet er nu al naaruit om straks weer in de zon thee te drinken!
‘Ik heb geen woorden’ – dat was het enige dat ze kon uitbrengen. Daarnaast stond er ook een heerlijke maaltijd klaar voor de mannen, waarmee mevrouw haar dankbaarheid liet zien.

Om een goede daad door te geven, bakt ze binnenkort net zo’n heerlijke tortilla als vandaag, voor één van haar buren. Zo rolt de dankbaarheid door!