Financiële zorgen en armoede op de werkvloer komen in vrijwel iedere grote organisatie voor. Hoewel het niet altijd zichtbaar is, heeft het wel degelijk invloed op de inzetbaarheid, productiviteit en het ziekteverzuim van medewerkers. Stichting ANDERS helpt organisaties dit probleem te signaleren, bespreekbaar te maken en werkende armen perspectief te bieden. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Geen twee organisatie zijn hetzelfde, geen twee medewerkers zijn hetzelfde. Om organisaties en hun werkende armen te helpen is maatwerk nodig. Speciaal hiervoor hebben wij een set diensten ontwikkeld waarmee wij HR-managers, directieleden en teammanagers kunnen ondersteunen bij het signaleren en ondersteunen van medewerkers met geldzorgen binnen de organisatie.
Met onze Quickscan brengen we samen met de organisatie de risico’s in kaart. We analyseren de opbouw van het medewerkersbestand, verzuimcijfers en beschikbare middelen rondom armoede. Door middel van vragenlijsten en interviews met leidinggevenden en medewerkers verzamelen we waardevolle inzichten. De resultaten verwerken we in een overzichtelijke visuele samenvatting die als basis dient voor verdere gesprekken.
Rondom het thema verborgen armoede is veel informatie beschikbaar. Deze informatie hebben we gebundeld in een inspiratiesessie speciaal voor directie/bestuur en HR. Tijdens deze sessie nemen we jullie mee in wat armoede is en op welke manieren dit invloed kan hebben op de organisatie. Een ervaringsdeskundige vertelt wat het werk van ANDERS voor hem/haar heeft betekent. Daarnaast bespreken we de uitslag van de Quickscan, net als de mogelijke impact van de rest van het programma.
Tijdens de door onze trainers ontwikkelde trainingssessie voor leidinggevenden ligt de focus op praktische handvatten om het gesprek aan te gaan. Wat zijn signalen van Verborgen Armoede en hoe herken je ze? Op welke manier maak je het beladen onderwerp bespreekbaar? Wat zeg je wel, en vooral ook niet? Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens de interactieve training.
Het programma Welverdiend is er om mensen te stimuleren om hulp te vragen als het even niet meer lukt. Het doel van de bewustwordingscampagne is om medewerkers bekend te maken met waar en hoe zij hun hulpvragen kunnen indienen. Om dat te bereiken hebben we een uitgebreide campagne ontwikkeld met onder andere flyers en posters om te verspreiden op de werkvloer. Ook denken we mee over andere middelen om de medewerkers te bereiken, bijvoorbeeld intranet berichten en stimulerende e-mailteksten.
Een partnerschap met Stichting ANDERS betekent een jaar lang ondersteuning voor medewerkers met financiële hulpvragen. We organiseren diverse initiatieven die bijdragen aan bewustwording en praktische ondersteuning binnen de organisatie.
De online omgeving van Welverdiend is een interactieve leeromgeving die speciaal is ontwikkeld om verborgen armoede op de werkvloer aan te pakken. Het doel van deze omgeving is om bewustwording te creëren en praktische handvatten te bieden aan werkgevers en medewerkers om dit probleem effectief te herkennen en op te lossen.
Wat biedt de online omgeving?
Kennisbank
De kennisbank bevat een schat aan hulpmiddelen, zoals:
E-learning
De e-learning in deze omgeving is gericht op het herkennen, aanpakken en ondersteunen van werknemers die kampen met verborgen armoede. Het biedt inzicht in de signalen van financiële problemen, legt uit welke impact dit kan hebben op de werkvloer, en geeft duidelijke stappen om ondersteuning te bieden.