Cycle Trend 

Davy Koppen is eigenaar/directeur van Cycle Trend in Nuenen. Cycle trend is een fietsspeciaalzaak die sportief georiënteerd is. Davy licht dit wat toe: “We richten ons met name op de verkoop van racefietsen, mountainbikes en fietsen voor gravelondergrond. Tegenwoordig verkopen we echter ook ebikes. We gaan voor goede merken en goede service. De wensen van de klant staan voorop. Onze slogan is: de specialist met alles in huis voor de sportieve fietser.” 

Contact met ANDERS Eindhoven 

Bart Moret heeft Davy benaderd. Hij is ook klant, maar daar ging het natuurlijk niet om. “We zijn voor een hulpvrager op zoek naar een goede sportfiets”, aldus Bart. “Dat is, denkt zijn generalist van WIJeindhoven, hopelijk de manier om hem weer uit huis te krijgen en uit zijn isolement.  Wij willen hem ook die kans geven. Het klinkt misschien een beetje ongewoon, een fiets, maar ANDERS kijkt altijd kritisch of het antwoord op de hulpvraag het verschil kan betekenen voor iemand zodat die weer stapjes kan zetten op de weg omhoog. Dat hebben we nu ook gedaan en dan lijkt een nieuwe fiets toch een manier voor hem om weer actiever te worden.” 

Davy: “Ik reageerde daar positief op. Als je op deze manier een rol kunt spelen, dat iemand die passie weer op kan nemen, dan doe ik daar graag aan mee. Ik heb een nieuwe racefiets staan. Die wil ik helemaal rijklaar maken, maar daar zijn wel wat kosten aan verbonden. Ik kan hem niet weggeven. Dat zou op dit moment niet verantwoord zijn. Bart kreeg toen een lumineus idee en heeft contact gelegd met Karel van der Pol, van van Eert Accountants. Die hadden al eerder aangegeven iets te willen betekenen.  In no time had Davy het bedrag op zijn rekening staan en kon hij de opbouw gaan inplannen. “Zo’n fiets komt bij ons binnen als een soort bouwpakket en moet nog helemaal in elkaar gezet worden en afgesteld worden,“ aldus Davy. 

Daarna was het een kwestie van een datum prikken waarop hulpvrager Fabian de fiets zou komen ophalen.  Nadat hij nog een mooie strik om de fiets had gedaan, heeft hij (met tromgeroffel!) de fiets aangeboden aan een hele blije Fabian. 

Wat geeft het je? 

“Ik sta er enorm positief in, aldus Davy. Als ik op deze manier mensen kan helpen dan doe ik dat toch. Het geeft mij ook een goed gevoel.” Ondertussen had hij ergens in de winkel nog wat goede fietskleding en een bidon gevonden plus nog wat super energierepen. Voor onderweg.  Allemaal voor Fabian. 

“Kom gerust langs als er iets is met je fiets of gewoon voor een kop koffie. Dat geldt voor jullie ook zegt hij tegen de interviewer en tegen Cella. Ik wil gerust nog vaker helpen en iemand blij maken.”